Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Національному агентству за перше півріччя передано в управління більше 300 одиниць арештованих активів

22-06-2018

Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (далі – Національне агентство) за перше півріччя 2018 року передано в управління більше 300 одиниць арештованих активів.  Це діючі підприємства, комерційна та житлова нерухомість, транспортні засоби, корпоративні права, зерно, одяг, побутова техніка та інше. Також Національному агентству для здійснення заходів з управління передано грошові кошти в сумі 185 млн грн.

До більшості активів вже визначено спосіб управління – це або передача в управління на підставі договору управління, або реалізація з подальшим розміщенням коштів на депозитному рахунку Національного агентства в державному банку до закінчення кримінального провадження.

Національне агентство відповідно до статті 21 Закону України «Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів», здійснює управління рухомим та нерухомим майном, майновими та іншими правами шляхом його реалізації або передачі в управління на підставі договору Управителю – юридичній особі, визначеній на конкурсних засадах у порядку, встановленому законодавством про державні (публічні) закупівлі.

Зазначимо, що функція Національного агентства щодо управління арештованим майном створює принципово новий механізм державно-приватного партнерства та має наслідком появи нового ринку послуг управління арештованим майном та ринку арештованого (проте ще не конфіскованого) майна.