Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Не всякий напад – кращий захист Тиск на АРМА не спрацює

15-03-2024

З середини 2023 року АРМА формує та впроваджує новітню нормативно-правову базу, що забезпечує проведення прозорих конкурсів управителів. Водночас проводиться активна робота щодо контролю результатів діяльності управителів, включно з їхніми фінансовими показниками.

Крім того, АРМА регулярно здійснює камеральні та виїзні перевірки щодо управління майном. Результати контролю з метою прозорості та відкритості публікуються на офіційному сайті.

Зокрема, нещодавно були оприлюднені результати заходів контролю, під час яких виявили порушення в діяльності як державних, так і приватних управителів. Це забезпечило сплату донарахованих сум до державного бюджету та притягнення до дисциплінарної відповідальності осіб, винних в їх вчиненні.

В той же час, в ході камеральних перевірок результатів управління ТОВ "ЖК Воздвиженка" було виявлено низку невідповідностей складу і розміру доходів та витрат, згідно з умовами договорів управління і законодавства. Це стало причиною для більш детального аналізу виявлених фактів.

У відповідь на це управитель направив до органу прокуратури звернення із посиланням на те, що вперше за 5 років АРМА не погодило його витрати на суму більше 3 млн грн, а також зазначив про начебто бездіяльність Агентства у вигляді непідписання додаткових угод про продовження строку договорів управління.  

АРМА підкреслює, що забезпечує і буде забезпечувати дотримання вимог законодавства при управлінні активами усіх управителів та заявляє про неприпустимість будь-якого тиску на державний орган.

Відділ моніторингу ефективності менеджменту активів АРМА в межах законодавства продовжить свою роботу і забезпечить дотримання всіма управителями вимог законодавства, в тому числі при наявності ознак та інформації про існування порушень у попередніх періодах та здійснить їх перевірку.