Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Обрано управителя арештованим майном двох ТЕЦ

19-09-2018

АРМА продовжує налагоджувати ефективне партнерство з бізнесом у різних виробничих сферах. Так, нещодавно  тендерним комітетом АРМА було обрано управителя активів, арештованих у рамках кримінального провадження, а саме єдиними майновими комплексами, що належать ТОВ «Енергія-Новий Розділ» і ТОВ  НВП «Енергія-Новояворівськ».

За результатами конкурсу, проведеного у порядку, встановленому законодавством про державні публічні закупівлі, управителем даних активів було обрано ПП «ГАРАНТ ЕНЕРГО М».

Промислові об’єкти такого рівня складності та виробничої потужності були передані в управління АРМА вперше. Попередньо АРМА було проведено первинний аналіз економічної вигідності роботи цих підприємств та  зареєстровано права управління. Також Агентство звернулося до профільних регуляторів ринку теплової енергетики та електричної енергії з метою вивчення ринку та визначення найбільш оптимальних шляхів управління цими підприємствами.

Наразі АРМА здійснюються заходи щодо проведення оцінки ринкової вартості активів, після чого буде укладено з управителем договори управління активами та їх фактична передача на підставі акту приймання-передачі у найкоротші строки.

Нагадаємо, у липні 2018 року на підставі ухвал Солом’янського районного суду міста Києва АРМА передано арештовані цілісні майнові комплекси «Новороздольска ТЕЦ» та «Новояворівська ТЕЦ» для здійснення заходів з управління. 

Накладення арешту на майно двох ТЕЦ ініційовано детективами НАБУ в межах розслідування кримінального провадження за фактом заволодіння понад 300 млн куб. м. природного газу НАК «Нафтогаз України».