Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Олена Дума презентувала оновлене АРМА американському PEJ

13-09-2024

Голова Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) Олена Дума провела зустріч із CEO та засновницею Project Expedite Justice (PEJ)  Синтією Тай. 

Під час зустрічі в офісі АРМА Олена Дума детально розповіла про роботу оновленого АРМА та результатів роботи команди Нацагентства за останній рік. Так, Голова АРМА окремо зупинилася на питаннях впровадження нових процедур реалізації та управління арештованими активами, відкриття Реєстру арештованих активів та планів щодо його модернізації відповідно до умов сьогодення, ефективного управління арештованими грошовими коштами та підтримці Сил оборони України за рахунок такого управління.

Олена Дума також окреслила питання управління та реалізації арештованих активів, відмітивши, що згідно оновлених процедур всі конкурси щодо обрання реалізатора чи управителя активом наразі відбуваються відкрито та транспарентно. Завдяки таким процедурам держава отримує найвигіднішу пропозицію, а учасники - конкурентоспроможні умови для участі у таких конкурсах та можливість посилювати українську економіку в умовах війни.

Окремо Голова АРМА зупинилася на питанні реалізації арештованих активів за кордоном. Відкрити механізм та напрацювати процедуру такої реалізації наразі команда Нацагентства намагається на прикладі реалізації арештованої люксової яхти зрадника України та ексдепутата ВРУ віктора медведчука “Royal Romance”. Наразі цей актив перебуває у одному із портів Хорватії і АРМА здійснює законні дії щодо виконання легалізованих у Хорватії рішень українських судів щодо продажу судна. 

“Міжнародні партнери, надаючи  фінансову допомогу для посилення спроможностей нашої армії захищати свою країну в умовах війни, підтримують механізми реалізації за кордоном активів, які були куплені на вкрадені в народу України кошти. Ми зможемо закрити велику частину потреб Збройних Сил України, направляючи кошти від реалізації на закупку військових облігацій”, - відмітила Олена Дума, наголосивши, що АРМА є єдиним органом в Україні, уповноваженим на закупівлю ОВДП.

Представники PEJ зацікавилися результатами роботи оновленого АРМА за останній рік та висловили готовність співпрацювати та за необхідністю - проводити тренінги для співробітників Нацагентства.