Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Олена Дума: «В липні АРМА проведе відкритий конкурс серед держбанків щодо управління арештованими коштами на умовах депозиту»

27-06-2024

Щомісяця АРМА за своїми запитами отримує пропозиції від державних банків щодо умов управління активами на їх рахунках, постійно здійснюючи моніторинг діючих процентних ставок за банківськими депозитами. Аналіз Агентства демонструє, що навіть між державними банками є конкурентоспроможність.  

Саме тому, АРМА проведе відкритий конкурс для державних банків на управління арештованими активами. Йдеться про мільярди гривень та десятки мільйонів доларів і євро, якими управляє АРМА. Ця цифра є динамічною, оскільки щодня надходять нові ухвали стосовно рішень про арешт активів та передачу їх в управління АРМА. 

«В липні АРМА проведе відкритий конкурс серед держбанків щодо управління арештованими коштами на умовах депозиту. Агентство продовжує посилювати транспарентність усіх процесів, повʼязаних із менеджментом арештованих активів», — підкреслює Олена Дума, Голова АРМА.

Ключовим критерієм відбору стане запропонована банками процентна ставка. Банк, який запропонує найвищий відсоток, отримає право на утримання арештованих грошових коштів. Це створить здорову конкуренцію між усіма існуючими державними банками та стимулюватиме їх пропонувати найвигідніші умови.

Зокрема передбачається  проведення окремих конкурсів для різних валют — гривні, долара та євро. Це дозволить отримати найкращі умови по кожній валюті окремо. 

Нагадаємо, що протягом 8 років арештовані кошти в управлінні АРМА знаходилися на рахунках лише одного державного банку і не існувало прозорої та зрозумілої процедури відбору, яка би дозволяла іншим державним банкам взяти участь у відкритому відборі