Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Олена Дума: За півроку роботи АРМА забезпечило майже мільярд гривень до держбюджету

04-07-2024

Лише у 2024 році, завдяки управлінню та реалізації активів, Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) забезпечило 400,1 млн гривень надходжень до державного бюджету України. Крім того, від управління грошовими коштами до бюджету надійшло понад 487 млн гривень, з яких 432 млн гривень отримано від придбання Військових облігацій. Вперше з моменту створення, Агентство дійсно вийшло на позитивний бюджет

Про це повідомила Голова АРМА під час участі в круглому столі «EU-UA - назрілі євроінтеграційні зміни в підходах до управління арештованими активами», організованого виданням Юридична практика. 

Захід зібрав представників Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, провідних українських юридичних фірм та адвокатів, які обговорювали управління арештованими та конфіскованими активами.

За словами Олени Думи, протягом останнього року АРМА впровадила значні реформи, які вже приносять вагомі результати. Вона підкреслила: «Впровадження нових порядків реалізації та управління арештованим майном допомогло АРМА позбутися ганебної практики попередніх років. Майже пів року пішло на їх впровадження, і тепер ми вже бачимо позитивний результат».

Такі проміжні результати роботи АРМА є яскравим прикладом того, як реформи та ефективне управління можуть посилювати  економічну спроможність країни. АРМА продовжить працювати над підвищенням прозорості та ефективності управління активами, забезпечуючи стабільний дохід для державного бюджету та підтримку економічної стабільності України.