Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Передано в управління зерновий елеватор у Новоайдарі

18-04-2018

Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (далі – Національне агентство) продовжує налагоджувати ефективне партнерство з бізнесом у різних виробничих сферах. Так, нещодавно Національне агентство передало в управління компанії-управителю черговий арештований актив –  зерновий елеватор, який знаходиться на території Луганської області в смт Новоайдар.

Голова Національного агентства Антон Янчук зазначив, що це перший приклад передачі в управління такого підприємства аграрного сектору. Завданням управителя є збереження економічної вартості цього підприємства та перерахування доходів від управління до державного бюджету відповідно до умов укладеного договору.

Передання елеватору в управління є відповідальним кроком як для Національного агентства, так і для управителя, адже воно має стратегічне значення для всього регіону. Новоайдарський елеватор є  одним з найбільших діючих елеваторів на території східної України з розвиненою інфраструктурою і об'ємом потужностей для зберігання зернових понад 120 тис. т.

Безперебійна робота елеватора, особливо напередодні жнив – це стабільні відрахування до бюджетів усіх рівнів та майже 200 робочих місць для області.

У подальшому Національне агентство здійснюватиме моніторинг ефективності управління. На сьогодні є підстави вважати, що таке управління може стати черговим прикладом ефективної співпраці бізнесу та держави.

Нагадаємо, що активи  елеватора передані в управління Національному агентству на підставі ухвали Печерського районного суду м. Києва від 17.01.2018.