Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Планування арешту на практиці: в управління АРМА передано майно вартістю понад $1,5 млн

12-09-2024

Завдяки співпраці Південного МТУ АРМА з Одеською обласною прокуратурою рішенням суду в управління Нацагентства передано майно колишнього заступника міністра оборони рф, діючого члена ради директорів оборонної корпорації та державного радника при міністерстві оборони рф, яке він намагався незаконно продати за 1,5 млн доларів США.

В ході співпраці та консультування Одеської обласної прокуратури з представниками Південного МТУ організовано заходи з підготовки клопотання та передачі в управління АРМА активу.

За результати судового розгляду вказаного клопотання прокурора Одеської обласної прокуратури із залученням до процесу представника територіального управління останнє задоволено, а речовий доказ - квартиру загальною площею понад 1000 кв.м передано в управління АРМА.

За даними слідства, високопосадовець держави-агресора, який  активно підтримує політику рф щодо України та є внесеним до санкційного списку, за допомогою посередника намагався реалізувати елітну квартиру в Одесі за 1,5 млн доларів США.

Зазначена нерухомість, оформлена на дружину підсанкційного діяча та була арештована рішенням Київського районного суду міста Одеси у квітні 2024 року, з метою збереження речових доказів у кримінальному провадженні та запобігання виведенню активів за межі країни.

Скоординовані дії Національного агентства та прокуратури вкотре довели свою ефективність. АРМА повинна якомога раніше залучатися до розробки плану перед арештом активів, які в подальшому будуть передані в управління задля забезпечення ефективного збереження їх економічної вартості, та як результат, збільшення доходу який отримує держава.

Працюємо далі на наближення перемоги та відновлення благополуччя наших громадян.