Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Працівники АРМА взяли участь в інтерактивній зустрічі

14-02-2019

12 лютого 2019 року за ініціативи ГО «Трансперенсі Інтернешнл Україна» та Ради громадського контролю при НАБУ відбулася інтерактивна зустріч «Антикорупційна система: навіщо нам НАБУ, САП, АРМА та НАЗК» за участі представників антикорупційних органів, громадськості, засобів масової інформації.

Під час заходу учасники обговорили питання ролі та взаємодії антикорупційних інституцій, особливості розслідування топ-корупції та наголосили на важливості запуску Вищого антикорупційного суду.

Представляючи учасникам заходу Агентство з розшуку та менеджменту активів, начальник Міжнародного управління Людмила Сугак зазначила, що Агентство є операційним вже близько півтора роки і за цей час роботи може поділитися успішними кейсами як з розшуку активів так і управління активами.

«На відміну від наших закордонних колег ми не маємо функції ініціативи розшуку активів і можемо здійснювати розшук лише на запит правоохоронних органів або слідчого судді. Розшукуємо майно як в Україні так і за кордоном. Також ми маємо позитивний успішний досвід управління діючим бізнесом, чим навіть не можуть похвалитись  закордонні наші аналоги. Розвиваємо міжнародну співпрацю. Активно працюємо над створенням територіальних управлінь, нам є чим похвалитись і є до чого прагнути» - наголосила Людмила Сугак.

Учасники заходу мали можливість особисто поспілкуватися з працівниками АРМА, НАБУ та САП. Зокрема, працівники АРМА розповіли про специфіку виявлення, розшуку активів, на які може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, процедуру передачі арештованих активів в управління компанії-управителю, та особливості менеджменту арештованим майном.