Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Представник АРМА взяв участь у пленарному засіданні ОЕСР

27-03-2019

Представник АРМА  в складі української делегації взяв участь у пленарному засіданні Антикорупційної мережі для Східної Європи та Центральної Азії Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) м. Париж, Французька Республіка 20–22 березня 2019 року.

У 2016 році було започатковано четвертий раунд оцінювання України в рамках Стамбульського плану дій по боротьбі з корупцією. На пленарному засіданні ОЕСР, яке проходило 11-14 вересня 2017 року в м. Париж, було затверджено звіт, який містив рекомендації по здійсненню антикорупційної реформи в Україні в рамках четвертого раунду оцінювання.

Зокрема, серед рекомендацій містилися положення щодо забезпечення інституційної спроможності АРМА задля досягнення її законодавчих цілей, посилення співпраці з правоохоронними органами та розширення повноважень в сфері міжнародного співробітництва та повернення активів

Під час чергового 20-го моніторингового засідання Стамбульського плану дій з боротьби проти корупції Антикорупційної мережі ОЕСР 20 – 22 березня 2019 року, начальник Міжнародного управління поінформувала ОЕСР щодо досягнутого прогресу у виконанні рекомендацій ОЕСР як у законодавчій так і в імплементаційній площині, надала інформацію про презентацію Переліку арештованих активів, які передано в управління АРМА та презентувала методичні рекомендації: "Настанови з управління арештованим майном".

Експертами ОЕСР було відзначено стабільний прогрес в інституційному та функціон6альному становленні АРМА, що було відзначено в Звіті, затвердженому за  результатами виконання рекомендацій Антикорупційної мережі ОЕСР.