Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Прийнято постанову Кабінету Міністрів України "Про відбір на конкурсних засадах юридичних осіб, які здійснюють реалізацію арештованих активів"

09-08-2017

9 серпня 2017 року на засіданні Уряду було прийнято постанову Кабінету Міністрів України «Про відбір на конкурсних засадах юридичних осіб, які здійснюють реалізацію арештованих активів», яка підготовлена Національним агентством на виконання вимог Закону України «Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів».

Постанова визначає порядок відбору на конкурсних засадах юридичних осіб, які здійснюватимуть реалізацію активів, арештованих у кримінальному провадженні. Це дозволить Національному агентству проводити відбір реалізатора (юридичну особу) відповідно до прозорих умов законодавства про публічні закупівлі.

Постанова Уряду набуде чинності з дня опублікування.

 

Довідково

Національне агентство відповідно до спеціального закону здійснює управління рухомим та нерухомим майном, цінними паперами, майновими та іншими правами шляхом реалізації відповідних активів або передачі їх в управління на основі рішення суду.

Реалізація активів вартістю понад 10 тисяч розмірів мінімальних заробітних плат здійснюватиметься юридичними особами, визначеними на конкурсних засадах, на основі рішення Національного агентства за погодженням зі спеціально створеною міжвідомчою комісією.

Реалізація зазначених активів здійснюватиметься на прилюдних торгах (аукціонах) та, або електронних торгах у порядку, встановленому законодавством про публічні закупівлі.