Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Реалізатора яхти Royal Romance - обрано!

23-04-2024

Сьогодні, 23 квітня, відбулося засідання Конкурсної комісії з відбору юридичної особи, яка здійснюватиме реалізацію (реалізатора) арештованої яхти медведчука. 

Учасники Конкурсної комісії розглянули заявки 3 (трьох) офіційних претендентів – відомих світових аукціонних домів. 

Боролися між собою два учасники, тому що одного з трьох заявлених - Asset Reality Limited (США) не було допущено до Конкурсу, за що проголосували всі члени Конкурсної комісії. Серед підстав цього рішення - невідповідність процедури порядку реалізації, яка передбачена постановою Уряду України, подання неповного пакету документів та з порушенням встановлених вимог. 

Під час конкурсу озвучено, що за запитами Національного агентства СБУ надала Комісії лист по кожному учаснику - про непричетність до рф, бс чи медведчука або пов'язаних із ним осіб. 

Члени Комісії оцінювали кожного учасника в прямому ефірі, виставляючи бали за 8 (вісьмома) критеріями.  

В результаті оцінювання переміг нідерландський Аукціонний дім Troostwijk Auctions (Нідерланди), який отримав загальний бал 164 і середній 35,8. 

Аукціонний дім Boathouse Auctions (США) отримав загальний бал 108 і середній бал 21,6. 

Відтак, перемогла компанія Troostwijk Auctions.  

Відомо, що цей Аукціонний дім створено в 2015 році. Він спеціалізується на продажу яхт та іншого обладнання. Глобальне географічне охоплення - 175 країн, має 5 представництв по всьому світу. Зокрема, у США, ОАЕ і в Хорватії, що найприємніше! 

В штаті Аукціонного дому працює 210 фахівців. Щорічно Troostwijk Auctions виставляє близько 120 млн лотів. При цьому документи цієї компанії підтверджують, що вона має прозорі правила аукціону та здійснює нагляд нотаріуса за законністю аукціонних процедур. 

Дохід АД Troostwijk Auctions щорічно становить близько  €1,5 млрд. 

Протягом 5 (пʼяти) робочих днів АРМА має отримати Пропозицію від АД Troostwijk Auctions щодо заключення відповідного договору, проєкт якого завчасно опублікований Нацагентством. 

“Це вже велика перемога! Віримо, що тепер яхта медведчука буде реалізована на прозорому аукціоні і принесе в бюджет України значні надходження!”, - прокоментувала результати Конкурсу Голова АРМА Олена Дума. 

Нагадаємо, 20 березня 2024 року вперше в історії України та практиці АРМА було оголошено про початок реалізації арештованого активу за кордоном – яхти зрадника-колаборанта медведчука Royal Romance.  

Раніше Голова АРМА Олена Дума заявляла, що «той хто придбає яхту медведчука - завдасть політичного удару путінському режиму і потрапить на сторінки світової історії».