Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Рішення Уряду забезпечить Новороздільську ТЕЦ та Новояворівську ТЕЦ необхідною сировиною

18-10-2018

Кабінет Міністрів України зобов’язав НАК «Нафтогаз України» постачати газ підприємствам, на яких здійснюється виробництво теплової енергії, майно яких було арештовано у кримінальному провадженні та передано в управління АРМА. Відповідна постанова від 10 жовтня 2018 р. № 834 «Про покладення спеціального обов’язку для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу» оприлюднена на Урядовому порталі.

Рішення Уряду дозволить забезпечити роботу об’єктів генерації теплової енергії, майно яких арештоване у кримінальному провадженні та передано в управління АРМА. 

Нагадаємо, у липні 2018 року на підставі ухвал Солом’янського районного суду міста Києва АРМА передано арештовані цілісні майнові комплекси «Новороздільська ТЕЦ» та «Новояворівська ТЕЦ» для здійснення заходів з управління. За результатами конкурсу, проведеного у порядку, встановленому законодавством про державні публічні закупівлі, управителем даних активів було обрано ПП «ГАРАНТ ЕНЕРГО М», з яким укладено відповідні договори управління.

Накладення арешту на майно двох ТЕЦ ініційовано детективами НАБУ в межах розслідування кримінального провадження за фактом заволодіння понад 300 млн куб. м. природного газу НАК «Нафтогаз України».