Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Робоча група з питань управління об’єктами незавершеного будівництва формує перелік для пілотного проекту

29-03-2019

27 березня 2019 року відбулося установче засідання Робочої групи з питань організації здійснення заходів, пов’язаних з управлінням об’єктами незавершеного будівництва.

Йдеться про 16 об’єктів завершеного та незавершеного будівництва, які ухвалою слідчого судді Печерського районного суду м. Києва передані в управління АРМА (так звані «будинки Войцехівського»).

У заході взяли участь представники АРМА, Київської міської державної адміністрації, Громадської ради при АРМА, профільних будівельних об’єднань та представники постраждалих інвесторів.

На початку засідання Голова АРМА Антон Янчук наголосив, що мета створення Робочої групи – максимально швидке введення переданих об’єктів у правове поле. Крім того, перед членами Робочої групи керівник Агентства поставив завдання визначитись з пілотними об’єктами і, тим самим, допомогти інвесторам з процесом оформлення необхідних дозвільних документів та завершення будівництва об’єктів, визначити прогалини законодавства у вирішенні проблемних питань та сформувати критерії для систематизації об’єктів.

Під час засідання члени Робочої групи звернули увагу на: 1) необхідність проведення інвентаризації, опису, надання об’єктам певного статусу, такого як об’єкт незавершеного будівництва; 2) розроблення критеріїв щодо визначення пріоритетності об’єктів; 3) невідповідність об’єктів цільовому призначенню - майже всі арештовані об’єкти збудовані з порушенням норм проектування.

За результатами засідання учасники ухвалили рішення до наступного засідання визначити критерії включення об’єктів незавершеного будівництва до пілотного проекту та сформувати відповідний перелік.

Наступне засідання Робочої групи відбудеться за два тижні.