Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Спільна заява: АРМА та “Укрнафта” досягли компромісу - підприємство сплатило 21 млн за управління заправками Медведчука Glusco

01-02-2024

 

ПАТ “Укрнафта”, управитель арештованих АЗС колаборанта Віктора Медведчука Glusco, перерахувало до бюджету 21 млн грн.

Таким чином, підприємство виконало умови договору управління та переказало до державного бюджету України гарантовані платежі за декілька місяців.

Обидві сторони досягли компромісу, і від цього виграла державна скарбниця та, відповідно, держава та народ України, - прокоментувала очільниця АРМА Олена Дума. - АРМА та ПАТ “Укрнафта” спільно розблокували шлях для ефективного управління майном колаборанта Віктора Медведчука, чиї активи відтепер зміцнюватимуть українську державність, а не руйнуватимуть її”.

Відповідно, АРМА відкликало свою ініціативу перед Кабінетом Міністрів України розірвати з "Укрнафта" договір управління мережею заправок Glusco"

Також Агентство з розшуку та менеджменту активів та “Укрнафта” підписали  спільну заявку на концентрацію на адресу Антимонопольного комітету України. Після отримання згоди цього державного органу менеджер активів Glusco зможе розпочати фактичне управління численними АЗС, сплачувати податки та створювати робочі місця.

Стратегічна місія Нацагентства - ефективне виявлення, розшук і управління арештованим майном та забезпечення стабільних, прогнозованих надходжень до державної скарбниці на тлі російської агресії та бюджетного дефіциту.

Нагадаємо, до ПАТ “Укрнафта” арештованим майном В. Медведчука управляла компанія “Нафтогаз Ойл Трейдинг”, яка отримала в управління автозаправні комплекси та об’єкти нерухомості 13 травня 2022 в особливому порядку (розпорядження КМУ № 385-р). Після проведеної у 2023 році перевірки Нацагентство констатувало неефективність управління активами Glusco та звернулось до Кабміну з пропозицією змінити управителя. 12 вересня 2023 Кабмін погодився з пропозицією АРМА передати за спеціальною процедурою активи В. Медведчука до ПАТ «Укрнафта» (розпорядження № 797-р).