Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Співробітники Національного агентства черговий раз зустріли спротив під час виконання службових обов’язків

03-02-2018

Сьогодні, 3 лютого 2018 року, співробітники Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, виконуючи ухвалу Печерського суду, зробили чергову спробу прийняти в управління активи в одному з офісних центрів столиці.

Ухвалою Печерського районного суду міста Києва від 28 вересня 2017 року у кримінальній справі №757/53395/17-к Національному агентству передано 31, 32 та 33 поверхи торговельно-офісного комплексу «GULLIVER», за адресою: м. Київ, площа Спортивна 1А для здійснення заходів з управління.

Наразі  невідомі особи, порушуючи Ухвалу суду та вимоги законодавства, чинять спротив представникам Національного агентства щодо виконання Ухвали суду та передачі офісних приміщень в управління Національному агентству. Доступ до приміщень заблоковано, вхід закрито ролетами.

Невиконання законних вимог посадових осіб Національного агентства щодо усунення порушень законодавства у сфері управління активами є адміністративним правопорушенням відповідно до статті 188-48 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Умисне невиконання вироку, рішення, ухвали, постанови суду, що набрали законної сили, або перешкоджання їх виконанню є злочином відповідно до статті 382 Кримінального кодексу України.

Діяльність Національного агентства з управління активами була і залишається виключно в межах чинного законодавства. Станом на сьогодні судове рішення щодо активів є чинним. Жодних інших судових рішень, які б забороняли Національному агентству здійснення заходів з управління активами не існувало і не існує. Таким чином, зазначена Ухвала є обов’язковою до виконання відповідно до статті 129-1 Конституції України.

Національне агентство переконане в можливості побудови конструктивного діалогу з власниками активів щодо управління ними в майбутньому.