Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Перешкоджання діям співробітників Національного агентства – порушення Закону

15-12-2017

Ухвалою Печерського районного суду міста Києва від 28 вересня 2017 року у кримінальній справі №757/53395/17-к (далі – Ухвала про передання активів в управління) Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (далі – Національне агентство) передано 31, 32 та 33 поверхи торговельно-офісного комплексу «GULLIVER», за адресою: м. Київ, площа Спортивна 1А (далі – Активи) для здійснення заходів з управління.

06 жовтня 2017 року в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно здійснено реєстрацію за Національним агентством права управління Активами, окремо на приміщення на 31, 32 та 33 поверхах.

13 листопада 2017 року відбулась перша зустріч представників Національного агентства та ТОВ «ЮНІСОН ГРУП» (далі – Товариство), яке згідно з відомостями Державного реєстру речових прав на нерухоме майно є власником Активів.

16 листопада 2017 року уповноважені представники Національного агентства, Головної військової прокуратури, а також суб’єкт оціночної діяльності прибули, як і було заздалегідь обумовлено на зустрічі 13 листопада, для здійснення заходів з управління Активами, пов’язаних з виконанням Ухвали, в першу чергу, з метою огляду приміщень в Активах та визначення їх стану.

Проте, з невідомих причин позиція Товариства станом на 16 листопада 2017 року змінилася на контрпродуктивну і полягала у вчиненні перешкод до доступу уповноваженим особам Національного агентства та Головної військової прокуратури до приміщень Активів, неповідомленні орендарів Активів про прибуття вказаних осіб і подальшому поширенні відомостей неправдивого характеру щодо відсутності у Національного агентства повноважень на управління Активами.

Сьогодні, 15 грудня, ситуація повторилась. При спробі співробітників Національного агентства встановити, які компанії перебувають на зазначених поверхах офісного центру, вони зіткнулись із спротивом та небажанням орендаторів поверху дати можливість доступу до приміщень, зокрема 32 поверху офісного центру.

Разом з тим, Національне агентство припускає, що така позиція Товариства зумовлена відносною новизною інституту управління арештованим майном за законодавством України та помилковим сприйняттям його деякими консультантами у галузі права.

Національне агентство переконане в можливості побудови конструктивного діалогу з Товариством щодо управління Активами в майбутньому.

Діяльність Національного агентства з управління Активами була і залишається виключно в межах чинного законодавства.

Станом на сьогодні судове рішення щодо Активів лишається чинним. Жодних інших судових рішень, які б забороняли Національному агентству здійснення заходів з управління Активами не існувало і не існує. Таким чином, зазначена Ухвала є обов’язковою до виконання відповідно до статті 1291 Конституції України.