Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Сума на депозитних рахунках АРМА перевищила 600 мільйонів гривень

20-05-2021

За 4 місяці 2021 року сума арештованих коштів на депозитних рахунках АРМА сягнула понад 613 мільйонів у гривневому еквіваленті.

Завдяки управлінню цими коштами з початку року на них нараховано понад 12 мільйонів гривень відсотків. Усі зазначені кошти є потенційним доходом держави, який буде перераховано до держбюджету у разі судових вироків про конфіскацію.

Водночас, як повідомив керівник АРМА Віталій Сигидин, за період з січня по квітень цього року Агентство перерахувало до бюджету ще 12 млн грн від управління арештованими активами, які передано підприємцям для комерційного використання. Таким чином, за 4 місяці цього року завдяки управлінню майновими арештованими активами та грошовими коштами АРМА згенерувало понад 24 млн грн доходів.

Депозитний портфель АРМА складається з арештованих грошових коштів та коштів, одержаних від продажу арештованого майна на електронних торгах. Відповідні активи розміщуються на депозитних рахунках у державному банку у гривні, євро та доларах США за процентними ставками, які мають бути не нижчими за облікову ставку НБУ. Відсотки на депозитний вклад АРМА є одними з найвигідніших у порівнянні з умовами комерційних банків, що дозволяє накопичувати більшу додану вартість на управлінні арештованими грошовими активами.