Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Топові українські юристи об'єднаються для захисту інтересів України: нова ініціатива у співпраці з АРМА

04-07-2024

У межах круглого столу "EU-UA: назрілі євроінтеграційні зміни в підходах до управління арештованими активами", організованого "Юридичною практикою", було озвучено важливу ініціативу щодо створення нової платформи для захисту інтересів України. Пропозиція прозвучала під час виступу Голови Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) Олени Думи, яка розповідала про український досвід управління арештованими активами, а також про здобутки і проблеми, з якими стикається АРМА. 

Так, шеф-редактор видавництва "Юридична практика" Рустам Колесник запропонував у співпраці з АРМА створити платформу, до якої на безоплатній основі долучаться провідні українські юристи.

Така взаємодія буде корисною під час напрацювання ефективних механізмів, методик, практик та проектів нормативно-правових актів з питань реалізації арештованих та санкційних активів як в Україні, так і за кордоном. Яскравий приклад тому -  кейс реалізації яхти Royal Romance, де Нацагентство наразі стикається з величезним супротивом юристів LLP “Steptoe”, які намагаються зробити все, аби повернути злочинно набуте майно зраднику України - медведчуку.  

Очікується, що найближчим часом будуть оголошені деталі щодо реалізації цієї ініціативи та механізму співпраці між юристами та АРМА.