Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Україна та Боснія і Герцеговина підписали міжвідомчу міжнародну угоду щодо розшуку та управління активами

15-08-2024

Міжнародна міжвідомча угода про партнерство та співробітництво між українським Агентством з розшуку та менеджменту активів (АРМА) та Агентством з управління арештованим майном Федерації Боснія і Герцеговина покликана поглибити міжнародну співпрацю обох відомств у питаннях виявлення та розшуку незаконно набутих активів та управління ними.

Підписання Угоди відбулося під час онлайн зустрічі команди українського Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) на чолі з Головою Нацагентства Оленою Думою, команди Агентства з управління арештованим майном (Федерація Боснія і Герцеговина) на чолі з Директором Агентства Еміром Башичем, а також представників ОБСЄ - Самі Рихайнена та Меріми Абдіч.

Олена Дума зазначила, що підписання Меморандуму не є формальністю - це вираження спільного бачення співпраці, розширення сфери взаємодії, обміну досвідом та знаннями.

“Ми бачимо в цьому документі можливість для роботи над новими спільними проєктами. Зі свого боку, ми готові докласти всіх зусиль для того, аби наша взаємодія принесла реальні результати, корисні для обох сторін”, - зазначила Голова АРМА.

Емір Башич зауважив на тому, що Агентство з управління арештованим майном готове до відкритого діалогу для посилення можливостей обох відомств у сфері управління майном.

“Ми готові ділитися ідеями та досвідом. Впевнений, наша взаємодія буде продуктивною”, - підкреслив Директор Агентства.

Представник ОБСЄ Самі Рихайнен зазначив, що був радий надати майданчик для зустрічі та бути присутнім під час такої знаменної події, як підписання міжвідомчої угоди між двома установами. Він також зауважив, що ОБСЄ й надалі підтримуватиме співпрацю установ з управління активами, як в рамках Балканської мережі з управління активами (BAMIN), так і окремо. Крім того, Самі Рихайнен висловив впевненість у подальшій плідній співпраці.

Довідка:
Агентствo з управління арештованим майном (Федерація Боснія і Герцеговина) - самостійний федеральний орган виконавчої влади зі статусом юридичної особи. Його діяльність ґрунтується на законі про незаконне вилучення придбаного майна.