Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Уряд затвердив примірний перелік арештованого майна, що підлягає реалізації

13-09-2017

Кабінет Міністрів України затвердив примірний перелік арештованого майна, що підлягає реалізації. Відповідну постанову, яку підготувало Національне агентство, ухвалено сьогодні, 13 вересня, на засіданні Уряду.

Документ розроблено на виконання положень статті 21 Закону України «Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів» та статті 100 Кримінального процесуального кодексу України.

Постановою Уряду визначено кваліфікаційні критерії та характеристики майна, у разі відповідності яким, арештоване майно підлягає реалізації на підставі судового рішення. Не підлягатиме реалізації майно, яке не відповідає ознакам одного або більше видів, що зазначене у примірному переліку майна.

Постанова Кабінету Міністрів України «Про  Примірний перелік майна, в тому числі у вигляді предметів чи великих партій товарів, зберігання якого через громіздкість або з інших причин неможливе без зайвих труднощів, або витрати на забезпечення спеціальних умов зберігання якого чи управління яким співмірні з його вартістю, або яке швидко втрачає свою вартість, а також майна у вигляді товарів або продукції, що піддаються швидкому псуванню, що підлягає реалізації» дозволить Національному агентству забезпечити виконання покладених на нього функцій та завдань щодо управління майном, на яке накладено арешт у кримінальному провадженні, або у позовному провадженні у справах про визнання необґрунтованими активів та їх витребування, а також сприятиме здійсненню заходів із забезпечення збереження вартості арештованих активів.

Постанова Уряду набуде  чинності з дня опублікування.