Ц
Ц
Ц
A
A
A+

“Верховенство права та основоположні права та свободи” - обговорили представники Європейської Комісії та України

21-02-2024

 

У середу 21 лютого  заступник Голови АРМА з питань європейської інтеграції, Надзвичайний і Повноважний Посол Грігол Катамадзе взяв участь у онлайн-зустрічі представників  Європейської Комісії  та України щодо здійснення офіційного скринінгу в рамках переговорного розділу 23 “Верховенство права та основоположні права та свободи”. 

Грігол Катамадзе   поінформував присутніх про основні напрями роботи АРМА, реформи  та перспективні напрямки діяльності у 2024 році. 

“У січні 2024 року ми зустрілися з представниками Консультативної місії ЄС у Києві та офіційно звернулися з проханням розглянути нашу пропозицію щодо створення Офісу реформ в АРМА з метою повного переведення діяльності Агентства на європейські рейки” - сказав  Грігол Катамадзе.

Заступник Голови АРМА з питань європейської інтеграції зауважив, що у повсякденній роботі Нацагентство використовує директиву Європейського парламенту та Ради 2014/42 і акцентував  увагу на одному з важливих кейсів АРМА.

“Користуючись нагодою, хочу подякувати Регіональному суду міста Спліт (Хорватія) за рішення від 23 та 26 травня 2022 за те, що він конфіскував та передав АРМА з метою подальшої реалізації надзвичайно дорогу яхту Royal Romance, яка належала Віктору Медведчуку, звинуваченому у державній зраді України, який був обміняний на кілька десятків українських військовополонених, і тим самим вперше у нашої історії легалізував рішення Личаківського районного суду міста Львова. Вірю, що ця справа спільними зусиллями українських та хорватських компетентних органів буде доведена до логічного і справедливого завершення, що означатиме, що яхта буде продана на прозорому конкурсі, а отримані від неї кошти будуть спрямовані на посилення обороноздатності України” - наголосив Грігол Катамадзе.

Наприкінці онлайн-зустрічі Грігол Катамадзе подякував представникам Європейської спільноти за діалог та потужну підтримку України.