Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Відбулась робоча зустріч Голови АРМА Олени Думи з Надзвичайним та Повноважним Послом Румунії Й.В. Паном Александру Віктор Мікулою

22-03-2024

Олена Дума поінформувала пана Посла про діяльність АРМА, розповіла про майбутні плани роботи Агентства у поточному році, а також про досягнення та найбільші виклики, які Нацагентство успішно подолало та з якими ще продовжується системна, наполеглива робота та перманентна боротьба. 

“АРМА вперше в історії України розпочала конкурс з реалізації арештованого активу, який перебуває за кордоном. 20 березня 2024 року, відбулося засідання Комісії з питань проведення конкурсного відбору юридичних осіб, які здійснюють реалізацію арештованих активів, яхти колаборанта віктора медведчука Royal Romance. Ми маємо активізувати роботу над іншими активами, що фігурують у кримінальних провадженнях та знаходяться за кордоном, зокрема і в Румунії” - сказала Олена Дума. 

Голова АРМА відзначила ряд прогалин у національному законодавстві, що заважають повною мірою розкрити потенціал Нацагентства та представила законопроєктні ініціативи АРМА для їх врегулювання.

Пан Мікула розповів про румунський досвід вирішення правових колізій під час проходження переговорного процесу вступу до Європейського Союзу. Та запевнив, що Румунія готова надалі надавати всебічну підтримку Україні у різних напрямках, в тому числі, у питаннях, що стосуються співробітництва у сфері виявлення, розшуку та управління активами, здобутих злочинним шляхом. 

Обидві сторони зацікавлені у подальшій плідній співпраці та переконані, що спільна робота над різними ініціативами сприятиме розвитку партнерських відносин.

Олена Дума подякувала народу та Уряду Румунії за потужну підтримку, яку вони надають Україні у протидії російській агресії.