Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Відкриті комунікації АРМА як інструмент євроінтеграції

01-10-2024

 

Боротьба з корупцією та ефективне управління активами - ключові вимоги на шляху України до ЄС. АРМА, як невід'ємна частина антикорупційної інфраструктури країни, активно працює над посиленням своєї спроможності відповідати європейським стандартам. Яскравим прикладом цього став проєкт Natolin4Capacity Building, підсумки якого підбили 30 вересня у Києві.

На заході «Natolin4Capacity Building: розширення можливостей для державних службовців на шляху інтеграції України до ЄС. Підбиття підсумків проєкту та перспективи на майбутнє» зібралися ключові гравці у сфері євроінтеграції України. 

Серед спікерів були присутні Ольга Стефанішина, Віце-прем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України - Міністерка юстиції; Олександр Ярема, Державний секретар Кабінету Міністрів України; Олександр Ільков, генеральний директор Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції України; Наталія Алюшина, Голова Національного агентства України з питань державної служби. Також у заході взяли участь представники Коледжу Європи, Вищої школи державного управління та Представництва ЄС в Україні.

Загалом навчання в рамках проєкту пройшли 83 українські держслужбовці, серед яких і представники АРМА. Агентство, представляючи антикорупційну сферу України, взяло активну участь у проєкті Natolin4Capacity Building. Команда АРМА, зокрема в.о. начальника Управління комунікації Юлія Квітко, та радник Голови АРМА Андрій Позняк успішно завершили навчання у Коледжі Європи в Натоліні (Варшава, Польща), отримавши офіційні сертифікати від європейського закладу освіти.

Під час навчання представники АРМА мали унікальну можливість обмінятися досвідом з прес-секретарями Європарламенту, колегами з інших українських та європейських державних органів, а також експертами в сфері комунікацій та європейської інтеграції. 

Участь АРМА у проєкті Natolin4Capacity Building стала важливим кроком у підвищенні спроможності Нацагентства ефективно комунікувати свою роль у боротьбі з корупцією та управлінні арештованими активами в контексті наближення України ЄС. Отримані знання та навички вже впроваджуються у щоденну роботу Агентства, сприяючи більш ефективній комунікації з громадськістю та партнерами.

Нагадаємо, що створення АРМА було одним із зобов'язань України в рамках виконання Плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для України. Сьогодні Агентство продовжує відігравати ключову роль у процесі євроінтеграції, фокусуючись на прозорості, ефективності та відповідності європейським стандартам у своїй діяльності.