Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Завершились чергові щомісячні заходи (камеральні перевірки) з моніторингу ефективності управління арештованими активами

01-04-2024

Національне агентство продовжує розпочату роботу по виявленню порушень законодавства, в тому числі у попередні періоди управління.

Зокрема, за останній місяць лише відносно виявлених порушень управителя ТОВ "ЖК Воздвиженка" АРМА було винесено 4 Приписи. За результатами часткового виконання яких управитель вже повернув з власного розрахункового рахунку майже 10 млн грн. Найближчим часом очікується притягнення до дисциплінарної відповідальності винних посадових осіб Управителя у порушенні вимог законодавства та договорів управління.

Сьогодні на деякі порушення щодо незаконного використання коштів у власних інтересах отримано першоквітневі пояснення. Але, АРМА не той орган, з яким можна жартувати, отже кожному жартівнику будуть надані належні «оплески». Треба розуміти, що переплутати власні картки з карткою підприємства це одна річ, а от створювати документи у минулому часі, намагаючись уникнути законної відповідальності – це вже правопорушення, за яке треба буде відповідати не лише по договору управління, а і по закону.

Спочатку до АРМА подаються пояснення винного керівника від 13 березня 2024, а в подальшому, після одержання чергового Припису, намагаючись довести, що порушення виявили самі ще у лютому, подають додатково пояснення датовані 08.02.2024, але першоквітневе диво в тому, що працівник в них посилається на свої ж пояснення від 13 березня 2024, тобто посилається на документ, який буде створено більше ніж через місяць. Все це підписано директором ТОВ «ЖК Воздвиженка». Отже, АРМА здійснить належний їх аналіз, а за результатами та висновками проінформує.