Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Збільшено перелік компаній, які можуть здійснювати управління арештованими активами

31-07-2018

Управління арештованими активами, відповідно до частини третьої статті 21 Спеціального закону, здійснюється на умовах ефективності, а також збереження та збільшення їх вартості. Управитель у розумінні інституту управління арештованим майном це – компанія, яка має успішний досвід комерційної діяльності на конкретному ринку товарів, робіт та послуг, належну репутацію, функціонує законно та здатна запропонувати таку модель управління арештованим майном, яка дозволить одержати розумний рівень доходів.  

Національне агентство обирає управителів за конкурсом у порядку, встановленому законодавством про публічні закупівлі. На першій стадії відбору компанії запрошуються до співпраці щодо управління майном певного виду і повинні підтвердити наявність у них достатніх операційних потужностей, досвіду та вмінь доходного управління конкретно визначеним майном. Також компанії повинні засвідчити свою готовність взяти на себе певні зобов’язання на випадок передання їм майна в управління в майбутньому (зокрема, застрахувати таке майно та свою професійну відповідальність), довести сформованість статутного капіталу, підтвердити фінансову спроможність та відсутність заборгованості перед бюджетом тощо. Якщо компанії відповідають визначеним критеріям, вони включаються Тендерним комітетом Національного агентства до Переліку осіб, які потенційно можуть управляти майном певного виду. Відповідний Перелік оприлюднено на сайті Національного агентства.

На сьогодні Тендерним комітетом Національного агентства за результатами розгляду заяв включено 19 компаній до Переліку осіб, які потенційно можуть управляти майном певного виду. «Це компанії, які мають передумови, можливості та потенціал управляти наступними видами активів: офісна нерухомість, житлова нерухомість, торгівельна нерухомість, складська нерухомість, багатофункціональна нерухомість, земельні ділянки на різних стадіях реалізації проекту, залізничний транспорт»,  – зазначив начальник Управління з питань управління активами Віталій Різник.

У разі передачі в управління Національному агентству арештованого майна певного типу, Агентство пропонуватиме юридичним особам, які включені до зазначеного Переліку, взяти участь у конкурсному відборі з управління таким типом майна.