Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Зустріч очільниці АРМА та Посла Республіки Хорватія: співпраця у сфері закордонної реалізації арештованого майна

31-01-2024

 

У вівторок 30 січня 2024 року відбулась зустріч Голови АРМА Олени Дума, заступника Голови АРМА з питань європейської інтеграції Грігола Катамадзе з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Хорватія Ї.В. Аніцею Джамич.

Голова АРМА поінформувала пані Посла про діяльність Агентства, першочергові завдання для нього та перспективи на поточний рік.

Як центральний орган виконавчої влади, уповноважений на формування та реалізацію державної політики у сфері виявлення та розшуку активів, які можуть бути арештовані, а також управлінні арештованими активами, АРМА робить свій внесок у наповнення бюджету та зміцнення обороноздатності країни.

«Зараз уся увага в Україні зосереджена на двох головних напрямках: захистити незалежність та територіальну цілісність країни і підготуватися до плідного переговорного процесу з Європейським Союзом для повноцінного членства України у ньому», — зазначила Олена Дума.

Також Голова АРМА наголосила на внесених змінах до нормативно-правових актів України (за ініціативи Нацагентства), які узгоджують порядок реалізації арештованих активів з правилами, що застосовуються європейськими та іншими міжнародними організаціями. Ці зміни дозволять, серед іншого, здійснити реалізацію яхти, що належить сім'ї Віктора Медведчука та нині знаходиться в порту міста Трогір (Республіка Хорватія).

Заступник голови АРМА з питань європейської інтеграції Грігол Катамадзе представив потенційні модальності співпраці з Міністерством регіонального планування, будівництва та державного майна Республіки Хорватія та запропонував розглянути можливість укладення міжвідомчої угоди про партнерство та співробітництво з метою налагодження дієвої співпраці, обміну кращими практиками, а також покращення ефективності взаємодії двох відомств.

Обидві сторони переконані, що спільна робота над різними ініціативами сприятиме розвитку партнерських відносин.

Голова АРМА подякувала Уряду та народу Республіки Хорватія за всебічну підтримку України.