Ц
Ц
Ц
A
A
A+

22 млн гривень працюватимуть на Державу: рішення суду на користь АРМА. Гроші колаборантів йдуть на обороноздатність країни

27-08-2024

Південно-східне міжрегіональне територіальне управління АРМА у співпраці зі Службою безпеки України (СБУ) успішно запобігло поверненню понад 22 мільйонів гривень особі, яка отримала громадянство рф та дозвіл на здійснення господарської діяльності на тимчасово окупованій території Запорізької області.

Зазначені кошти знаходились на депозитному рахунку АРМА в державному банку. Після виявлення інформації про отримання особою громадянства рф, Нацагентством було прийнято рішення направити ці кошти на придбання Військових облігацій. Таким чином, кошти в загальній сумі понад 22 млн грн направлені на підтримку обороноздатності країни, а саме 18,9 млн грн арештованих коштів та 3,1 млн грн нарахованих відсотків.

Йдеться про кошти, які були арештовані в грудні 2022 року та передані Запорізькою обласною прокуратурою в управління Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА). У листопаді 2023 року Шевченківський районний суд міста Києва скасував арешт на 18,9 млн гривень, після чого адвокат власника активу неодноразово звертався до АРМА з вимогою повернути вилучені кошти. 

Зважаючи на чинний мораторій щодо осіб, пов'язаних з державою-агресором, АРМА відмовило у поверненні коштів. Слідчий суддя Жовтневого районного суду м. Запоріжжя, своїм рішенням від 22 серпня 2024 року підтримав позицію АРМА, відхиливши скаргу адвоката власника коштів.

АРМА продовжить і надалі вживати заходів щодо виявлення та управління активами осіб, пов'язаних з державою-агресором, забезпечуючи захист державних інтересів України.​​​​​​​​​​​​​​​​