Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА представило інноваційні методи розшуку активів на тренінгу для правоохоронців: Голова Нацагентства вручила сертифікати учасникам

13-09-2024

Завершилася серія інтенсивних тренінгів з підготовки фахівців у сфері розшуку активів та фінансових розслідувань. Організаторами тренінгу виступили Консультативна місія Європейського Союзу в Україні (КМЕС),  Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) та Державний торговельно-економічний університет (ДТЕУ). 

Захід зібрав понад 70 представників ключових правоохоронних та контролюючих органів України, включаючи АРМА, НАБУ, Офіс Генерального  прокурора, СБУ, Держфінмоніторинг, Національну поліцію та Бюро економічної безпеки. 

Голова АРМА Олена Дума спільно зі старшим радником КМЕС в Україні Андрієм Бараном та Ректором ДТЕУ Анатолієм Мазаракі вручили учасникам сертифікати про успішне завершення тренінгової програми із розслідування фінансових злочинів. Голова Нацагентства подякувала організаторам заходу та підкреслила важливість міжвідомчої співпраці:

«Синергія між АРМА та правоохоронними органами -— це фундамент ефективної української системи розшуку активів та розслідування фінансових злочинів. Наш унікальний досвід роботи з передовими цифровими системами, реєстрами, OSINT-методологіями та міжнародними партнерами значно посилює можливості правоохоронців у сфері розшуку активів. Ці сертифікати - символ нашої спільної місії: забезпечити, щоб злочинні активи були виявлені та використані на благо держави».

В межах тренінгу, експерти Департаменту цифрового розвитку виявлення та розшуку активів, а також Управління цифрової трансформації АРМА поділилися з правоохоронцями унікальним досвідом та інноваційними методами роботи АРМА з розшуку активів:

  • Презентували розширені можливості доступу до автоматизованих інформаційних ресурсів та державних реєстрів.
  • Розкрили потенціал та особливості застосування OSINT-технологій у фінансових розслідуваннях.
  • Провели майстер-клас з використання бази даних ORBIS для ефективного пошуку активів.

АРМА та КМЕС планують й надалі продовжувати співпрацю у напрямку підвищення кваліфікації фахівців у сфері розшуку активів та фінансових розслідувань.