Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА представило потенційним учасникам конкурсу колекцію дороговартісних годинників медведчука

05-09-2024

Завдяки спільним організаційним діям зі Службою безпеки України, Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) прийняло за актами приймання-передачі 20 годинників медведчука і передало електронному майданчику для забезпечення їх реалізації.

Вже завтра відбудеться аукціон з реалізації колекції годинників медведчука на електронному торговому майданчику Прозорро.Продажі. 

Раніше Конкурсна комісія АРМА оголосила переможця конкурсу на організацію реалізації цих активів. Переможцем став ТОВ “Полонекс”, який на Прозорро.Продажі реалізовуватиме 20 наручних годинників, серед яких: “Breguet 4416К”, “Patek Philippe”, “Dolce & Gabbana” та інші.

Сьогодні АРМА забезпечило доступ до цих арештованих активів для потенційних покупців, експертів-годинникарів та представників громадськості. 

В рамках заходу в приміщенні центрального апарату АРМА вищевказані активи були передані за актами приймання-передачі від слідчого органу Служби безпеки України до Нацагентства. Своєю чергою АРМА передало 20 годинників організатору торгів - ТОВ “Полонекс”. 

Загальна оцінка всіх 20 лотів становить 10,6 млн грн.

Представники Організатора торгів, потенційні покупці та експерти мали змогу відкрити та оглянути кожен представлений до продажу годинник. Така демонстрація стала можлива завдяки посиленій взаємодії з органом досудового розслідування та надала учасникам процесу можливість не на фото, а на власні очі оглянути годинники. 

Експерти відзначили ряд ексклюзивних характеристик деяких одиниць, що відповідає здійсненній оцінці. Зокрема, деякі годинники  мають такі виняткові для своїх марок ексклюзивні  відмінності : виготовлення корпусу в золоті (що ніколи не зустрічалося раніше для марки “Dolce & Gabbana”), дзеркальні серійні номери, що є винятком для такої марки як “Breguet”. Такі та інші приклади, виявлені та зафіксовані під час демонстрації арештованих годинників медведчука здивували експертів та зацікавили потенційних покупців.

Після проведення аукціону та реалізації лотів, кошти надійдуть до державного бюджету  та в подальшому будуть спрямовані на купівлю військових облігацій. Таким чином АРМА забезпечить підтримку Збройних  Сил України, ефективно управляючи майном зрадника України.

Нагадаємо, 23 серпня АРМА оголосило 20 конкурсів, аби реалізувати арештовані годинники екс-нардепа - зрадника України віктора медведчука.