Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА продовжує термін подання документів на конкурсний відбір управителя резиденцією «Межигір’я»

25-01-2019

До 28 лютого 2019 року включно продовжено термін подання документів на конкурсний відбір управителя активами резиденції «Межигір’я». Про це під час прес-конференції повідомив Голова АРМА Антон Янчук.

«Конкурс на управителя «Межигір’ям» тривав найдовше в історії АРМА. Ми його двічі продовжували та публічно анонсували. Через те, що інтерес бізнесу до управління зазначеним активом виявився вкрай низьким, тендерним комітетом АРМА було ухвалено рішення про завершення конкурсного відбору серед тих претендентів, хто подався на конкурс», – зазначив Антон Янчук та додав, що, зважаючи на звернення журналістів-розслідувачів щодо забезпечення публічного проведення конкурсу, Агентство вирішило піти назустріч громадськості та продовжити конкурс до кінця лютого, вбачаючи у цьому надзвичайну можливість привернути додаткову увагу бізнесу до управління «Межигір’ям».

За два місяці конкурсного відбору лише дві юридичні особи – ГО НПУ «Межигір’я» та ТОВ «Атлант Девелоп» – подали документи для участі у відборі управителя активами у вигляді нерухомого та рухомого майна, розташованого у с. Нові Петрівці, Вишгородського району, Київської області (резиденція «Межигір’я»). Проте, кваліфікаційним вимогам відповідав лише один з двох учасників.

За словами начальника Юридичного управління АРМА Андрія Потьомкіна, ще влітку 2018 року Агентство надіслало листи-запрошення до участі у конкурсі більш ніж 50 авторитетним організаціям-представникам медійно-розважального бізнесу, серед яких Фонд Віктора Пінчука, Paramount Pictures.  Проте, жодна з компаній не зацікавилася «Межигір’ям».

У ході прес-конференції голова Громадської ради при АРМА Гліб Канєвський зазначив, що Громадська рада підтримує рішення Агентства щодо продовження конкурсу та здійснюватиме громадський контроль над проведенням конкурсу з метою забезпечення  максимальної прозорості.

Нагадаємо, арештовані активи у вигляді нерухомого та рухомого майна, розташованого у с. Нові Петрівці, Вишгородського району, Київської області (резиденції «МЕЖИГІР’Я») передані в управління АРМА на підставі ухвал Печерського районного суду м. Києва від 29.05.2018 № 757/25776/18-к та від 06.06.2018 № 757/27722/18-к.