Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА продовжує відстоювати державні інтереси: Суд відмовив колишньому управителю мереж АЗС Glusco у відшкодуванні майже 7 млн грн з доходів держбюджету

08-08-2024

7 серпня 2024 року під час розгляду Господарським судом міста Києва справи № 910/1723/24 було відмовлено у задоволенні позовної заяви ТОВ «Нафтогаз Ойл Трейдинг» до ТОВ «Глуско Рітейл» щодо стягнення витрат на охорону у розмірі 6 706 402,48 грн. Справа розглядалася за участі третіх осіб: ПАТ «Укрнафта» та АРМА.

Суд підтримав позицію АРМА про відсутність правових підстав для задоволення позову, позивачем не надано належних доказів витрат. Крім того, раніше АРМА встановлено неефективне та неналежне управління активами (мережа АЗС Glusco) та невиконання умов договору.

Нагадаємо, що АРМА довело у суді правомірність розірвання договору управління з «Нафтогаз Ойл Трейдинг», ексуправителем мережі АЗС Glusco. Камеральні перевірки АРМА встановили неналежне управління активами та порушення умов договору, що призвело до мінімальних надходжень до державного бюджету.

АРМА продовжує активно вживати заходів для забезпечення ефективного управління активами та захисту інтересів держави. Ефективне управління арештованими активами гарантує мільярдні надходження до держбюджету, що є ключовим пріоритетом для АРМА.