Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА реалізовує понад 100 картин медведчука: Конкурсна комісія оголосила ім’я переможця

02-07-2024

Під час чергового засідання Комісії з реалізації арештованих активів було обрано переможців по раніше оголошеним лотам, які в подальшому будуть реалізовані через систему Прозорро.Продажі. Серед лотів - понад сотня картин та ікон, що належали державному зраднику віктору медведчуку.

За результатами конкурсу, право на реалізацію активів розподілились наступним чином:

  1. ПП "ТЕНДЕР ОНЛАЙН" визначено переможцем для реалізації:

   - Колекції картин та ікон у кількості 136 одиниць творів

   - Окатишів залізорудних, розміщених у 77 вагонах

   - Окатишів залізорудних вагою 2 462 тони

  1. ТОВ "АУКЦІОНІСТ" обрано для реалізації:

   - Змішаної партії обладнання в тому числі інверторні генератори, горілки, ліхтарики

  1. ТОВ "Ю.БІЗ" займатиметься реалізацією:

   - Побутової хімії

Варто зазначити, що у конкурсі на реалізацію колекції картин та ікон, які належали державному зраднику віктору медведчуку, ТОВ "АУКЦІОНІСТ" посіло друге місце. У випадку відмови переможця ПП "ТЕНДЕР ОНЛАЙН" реалізовувати цей актив, той, хто посів друге місце отримує право на його реалізацію. 

Обрані організатори торгів будуть відповідальні за проведення аукціонів на платформі Прозорро.Продажі для кожного з визначених активів. Це забезпечить прозорий та конкурентний процес реалізації арештованого майна.

Крім цього, за ініціативи АРМА, після звернення Агентства до Мінкульту, експерти Національного художнього музею України оглянули 285 картин. З них 112 картин визнано такими, що мають культурну та історичну цінність.

За ініціативи та підтримки профільного Комітету з питань антикорупційної політики схвалено в першому читанні законопроєкт 11280-1, який регулює питання передачі культурних цінностей до Національного музею. Отже, очікуємо схвалення законопроєкту в другому читанні.

Нагадаємо, раніше відбір юросіб, які здійснюють реалізацію арештованого майна відбувався ручному та закритому режимі. Це несло за собою не прозорість процесу та корупційні ризики. Починаючи з ІІ півріччя 2023 року, АРМА почала трансформувати усі процеси, повʼязані з управлінням та реалізацією активів. Зокрема, було утворено з Комісію реалізації арештованих активів. Вона формується з представників АРМА, Громадської ради при АРМА та посадових осіб інших державних органів. Усі засідання Комісії транслюються онлайн на YouTube каналі АРМА.

Агентство продовжує свою діяльність з управління арештованими активами, сприяючи ефективному використанню державних ресурсів та забезпечуючи прозорість процесів реалізації майна.​​​​​​​​​​​​​​​​

Онлайн-трансляцію засідання Комісії від 28.06.2024 можна переглянути тут: https://www.youtube.com/live/WWe4sGOI_Og?si=TNpb6SI-xQqgDZKv.