Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА забезпечила надходження до держбюджету майже 47,5 млн гривень від реалізації карбамідно-аміачної суміші

16-05-2024

Важливим питанням під час реалізації цього лота стало питання його правильного збереження та вчасної реалізації, оскільки він має специфіку зберігання та певний строк придатності (швидко псується). Тож завдяки спільним зусиллям АРМА та СБУ до моменту реалізації мінеральних добрив, їх було забезпечено необхідними умовами для транспортування та збереження.

Крім того, не менш важливим було питання актуальності його реалізації до початку посівного сезону в Україні. Так, 12 квітня конкурсна комісія АРМА оголосила про початок реалізації мінеральних добрив (карбамідно-аміачна суміш). Однак, 22 квітня Нацагентство зупинило торги на “Прозорро.Продажі” для підтвердження дотримання всіх умов проведення конкурсу та актуальності цінової пропозиції. 

За ініціативою АРМА було проведено хімічний аналіз цих мінеральних добрив, який підтвердив, що зразки рідкого добрива відповідають стандартам якості і ціновій пропозиції. Після перевірки усіх даних щодо відповідності лота ціні та якості, його було реалізовано за 32 068 872,67 гривень.

Крім того, вперше, завдяки ініційованим законодавчим змінам, АРМА забезпечило сплату до державного бюджету  15 432 935,91 гривень митних платежів від реалізації арештованого майна.

Загальна сума надходжень до бюджету від реалізації цього лоту склала 47 461 568,34 гривень.

Наразі завершується незалежна оцінка наступного активу - карбамід гранульований, загальною вагою 2,9 тонн, який найближчим часом буде виставлено до реалізації на “Прозорро.Продажі”.