Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Семінар з питань розслідування фінансових та криптовалютних злочинів: АРМА обмінюється досвідом з міжнародними партнерами

25-04-2024

 

23-25 квітня на базі Луцького Національного технічного університету відбувся семінар, присвячений питанням розслідування фінансових та криптовалютних злочинів. Нацагентство на заході представляли начальник Управління виявлення та розшуку активів Віталій Чубаєвський та начальник відділу АРМА Сергій Бєлов.

У семінарі також взяли участь представники Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України (КМЄС в Україні), Офісу Генерального прокурора України, Служби безпеки України, Бюро економічної безпеки, Державного бюро розслідувань, Національної поліції України, Держфінмоніторингу, Академії фінансового моніторингу та Національної академії внутрішніх справ України. Відкрили семінар ректор ЛНТУ Ірина Вахович та старший радник КМЄС Андрєй Баран.

Віталій Чубаєвський представив учасникам доповідь на тему «Роль АРМА у фінансових розслідуваннях та поверненні активів». Зокрема, розповів про роботу Агентства під час воєнного стану, про структуру АРМА,  досягнення та досвід взаємодії з правоохоронними органами у сфері виявлення та розшуку активів.

Віталій Чубаєвський зазначив, що АРМА – одна з ключових інституцій в Україні в антикорупційній боротьбі та наразі Нацагенція укріплює взаємодію з міжнародними партнерами у сфері виявлення та розшуку активів.

«Семінар став чудовим майданчиком для укріплення взаємодії у сфері виявлення та розшуку активів між різними інституціями як українськими, так і міжнародними. Зокрема, під час заходу ми змогли налагодити шляхи подальшої співпраці з підрозділом фінансових розслідувань Словацької Республіки та правоохоронними органами Румунії», - повідомив керівник управління виявлення та розшуку активів АРМА.

Нагадаємо, 18 квітня АРМА взяло участь у міжнародній конференції з повернення активів у країнах Центральної та Східної Європи, де представники Агентства розповіли про виклики, що стоять зараз перед Україною.