Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Відсторонені акціонери «Росток-Холдингу» системно блокують роботу нового Управителя

23-01-2019

Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (далі – АРМА) повідомляє про лист до Агентства з боку виконуючого обов’язки генерального директора «Росток-Холдингу» Ігоря Сташука.

У листі Агентству повідомляється про системне перешкоджання відсторонених акціонерів операційній роботі нового Управителя, призначеного АРМА у законний спосіб.

Зокрема, нині управитель «Росток-Холдингу» не може сплачувати податки у державний та місцевий бюджети, заробітні плати працівникам та орендну плату – пайовикам. Причина – ненадання акціонерами «Росток-Холдингу» Віктором Купавцевим та Віктором Кияновським доступу до бухгалтерського та звітного програмного забезпечення.

Крім того, згадані особи та окремі працівники «Росток-Холдингу» відмовляють у передачі новому Управителю документації та печаток підприємств. Також 17 січня невідомі особи, афілійовані з В. Купавцевим та В. Кияновським, незаконно захопили головний офіс «Росток-Холдинг».

Нагадаємо, що 29 грудня 2018 року АРМА тимчасово відсторонило від займаних посад керівників та підписантів всіх підприємств групи «Росток-Холдинг» і призначило нових керівників.

Це було зроблено для виконання рішення Харківського районного суду Харківської області від 30 листопада 2018 року про передачу в управління АРМА корпоративних прав всіх підприємств, що входять до групи «Росток-Холдинг», а також самої компанії ТОВ «Росток-Холдинг».