Ц
Ц
Ц
A
A
A+

58 млн грн витратили управителі АРМА на збереження активів за І-й квартал цього року

08-06-2021

Для збереження арештованих активів у першому кварталі цього року відібрані АРМА компанії-управителі витратили 58,6 мільйона гривень.

Ці витрати здійснено з доходів, які управителі отримали від комерційного використання арештованого майна.

Йдеться, зокрема, про ремонти для відновлення активів, їх модернізацію, страхування та обслуговування. Крім того, частину зазначеної суми підприємці сплатили до бюджету в якості податків та зборів.

Як зазначив керівник АРМА Віталій Сигидин, витрачені управителями кошти дозволяють досягти головної мети АРМА – зберегти арештовані активи до остаточного вироку суду. «Завдяки діяльності управителів арештоване майно зберігається і держава не витрачає на це свої ресурси. Досить часто активи, які передаються в АРМА, мають незадовільний стан і для повернення їх в економічний оборот управителям необхідно вкладати чималі кошти. Зрештою, ці капіталовкладення є запорукою того, щоб актив працював і приносив дохід державному бюджету» - пояснив очільник Агентства.

Як повідомлялося, чисті надходження Державного бюджету від управління арештованими активами за 5 місяців 2021 року склали 15,4 млн грн, що на 328% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

 

Довідково

Передача арештованих активів представникам бізнесу на підставі договору – один зі шляхів управління активами, які здійснює АРМА. Суб’єкти господарювання відбираються Агентством на відкритих конкурсах, одним із важливих критеріїв відбору є економічні пропозиції учасників. Після проведення оцінки вартості активу та укладення договору управління компанія-переможець управляє активом на комерційних засадах. З отриманих доходів частина коштів витрачається на заходи управління активом (ремонти, поточні витрати, податки та ін.), частина перераховується до держбюджету, а решту отримує управитель в якості винагороди за свою діяльність.