Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Арештовані ТЕЦ на Львівщині успішно проходять опалювальний сезон та забезпечують роботою понад 550 працівників

08-03-2023

З 2018 року арештоване у кримінальному провадженні майно Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ було передане в управління АРМА. Для уникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру, зокрема недопущення припинення тепло- та електропостачання мешканцям Новояворівська та Нового Роздолу, у 2019 році АРМА передало активи в управління ТОВ «Нафтогаз Тепло» за спеціальною процедурою.

Для контролю за дотриманням умов договору управління фахівці АРМА здійснюють щомісячний моніторинг господарської діяльності управителя, спрямованої на збереження вартості арештованих активів.

За результатами останніх заходів контролю встановлено, що управитель під час опалювального сезону 2022 – 2023 років належно виконує свої обов’язки, передбачені договором з АРМА, забезпечуючи діяльність з виробництва електричної та теплової енергії, а також транспортування та постачання теплової енергії з використанням арештованого майна Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ.

За 4 місяці опалювального сезону управителем забезпечено подачу електроенергії, теплоносія та гарячої води усім споживачам централізованих послуг.

Зокрема, протягом вказаного періоду Новояворівською ТЕЦ було відпущено більше 40 тисяч Гкал теплової енергії та  вироблено 4 786,8 МВт електроенергії .

Підприємство забезпечує теплом та гарячою водою 30-ти тисячне місто. Теплоносій подається до 100 багатоквартирних будинків та обігріває 26 бюджетних організацій, три загальноосвітні школи, 5 дитячих садочків, початкову та музичну школу.

Водночас Новороздільською ТЕЦ у поточному опалювальному сезоні відпущено близько 59 тисяч Гкал теплової енергії та  вироблено більше 2,1 мільйона МВт електроенергії, що забезпечило опалення 176 житловим будинкам, 4 дитячим садкам, 5 школам, бюджетним та державним установам у Новому Роздолі.

Для забезпечення фізичного збереження, забезпечення функціонування арештованих активів та збереження їх економічної вартості за вказаний період ТОВ «Нафтогаз Тепло» витратило понад 216 млн грн і залучило 556 працівників.

При цьому місячний фонд заробітної плати в середньому складав 14,7 мільйона гривень, зі сплатою до Державного бюджету єдиного соціального внеску в сумі 2,8 мільйона гривень на місяць.

Таким чином, зусилля управителя арештованими ТЕЦ є прикладом успішної соціально спрямованої діяльності, завдяки якій десятки тисяч громадян отримують комунальні послуги, а майно належним чином зберігається до остаточного вироку суду.