Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА налагоджено співробітництво з 31 країною у рамках транскордонного обміну інформацією

07-11-2018

У рамках реалізації функції виявлення та розшуку активів АРМА налагоджено  міжнародне співробітництво з 31 країною світу, серед якихВеликобританія, Кіпр, Латвія, Швейцарія, Австрія, Німеччина, США, Франція,  Республіка Панама, Об'єднані Арабські Емірати, Словаччина, Чехія та інші. Таке співробітництво відбувається з використанням спеціалізованих інструментів обміну даними про активи, що можуть бути арештовані, або безпосередньо між відповідними органами у різних юрисдикціях на засадах взаємності (тобто, adhoc, без укладення міжнародного договору).

Також з початку року АРМА направило 62 звернення до закордонних правоохоронних органів та міжнародних організацій стосовно виявлення та розшуку активів в межах кримінальних проваджень та отримало відповіді на 11 звернень компетентних органів таких країн як Німеччина, Італія, Франція, Ізраїль, Данія, Литва, Бельгія та Британські Віргінські Острови.

 

Нагадаємо, відповідно до Спеціального закону, у рамках реалізації функції виявлення та розшуку активів, АРМА здійснює міжнародне співробітництво з відповідними органами іноземних держав, а також  міжнародними, міжурядовими організаціями, мережами, діяльність яких спрямована на забезпечення міжнародного співробітництва у сфері виявлення, розшуку та управління активами.

На сьогодні представника АРМА авторизовано як офіційну контактну особу України у глобальних мережах з транскордонного обміну даними про активи для цілей їх розшуку та арешту:

- Камденській міжвідомчій мережі з повернення активів (CARIN);

- Глобальній платформі контактних пунктів Інтерполу з розшуку активів (Global Focal Point Platform for Asset Recovery);

- та є партнером Ініціативи з повернення вкрадених активів (StAR).

АРМА також є партнером платформи офісів з повернення активів держав-членів ЄС та підгрупи з питань управління активами в рамках Платформи, що дає можливість співпрацювати з аналогічними органами з розшуку активів держав-членів ЄС на принципі взаємності.

Крім того, наразі погоджено з Адміністрацією Президента України підключення АРМА до захищеної лінії зв’язку Європолу (SIENA). Це дасть можливість прискорити процес обміну інформацією та посилити співробітництво з державами-членами Європейського Союзу, які співпрацюють через Європол з Україною.