Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА отримало статус члена Наглядової ради BAMIN

21-09-2023

21 вересня 2023 року Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) стало членом Наглядової Ради Міжвідомчої мережі з управління активами Балканського регіону (скорочено - BAMIN)

Роль Наглядової Ради, як зазначено в Керівних принципах BAMIN, полягає у:

  • здійсненні нагляду за управлінням мережею;
  • розгляді заявок на членство;
  • представництві інтересів членів мережі під час управління мережею.

Рішення про членство АРМА у Наглядовій раді було ухвалене під час Щорічного засідання BAMIN у м. Кишинів (Республіка Молдова).

Виступаючи на заході, очільниця Агентства Олена Дума наголосила, що, незважаючи на російську збройну агресію, АРМА не лише провадить свою основну діяльність, а й залучає нові інструменти, які Агентство використовуватиме для виявлення та розшуку активів осіб, причетних до війни проти України.

Олена Дума додала, що АРМА продовжує працювати вдвічі інтенсивніше, з метою повернення активів, здобутих незаконним шляхом як в Україні, так і за кордоном.

Також представниця АРМА презентувала актуальні ключові напрямки діяльності у сфері управління арештованими активами, основні здобутки та перспективні напрямки діяльності.

Участь у Щорічному засіданні взяли представники Установ з управління активами держав-членів BAMIN, делегати Організації з безпеки і співробітництва в Європі, Європейської Комісії, а також представники АРМА.

Учасники засідання поділилися основними досягненнями та перешкодами на шляху до здійснення успішного управління арештованими активами у діяльності членів BAMIN. Іноземні колеги позитивно відзначили інституційний рівень, ініціативи та досягнення АРМА, а також висловили високу зацікавленість у подальшій співпраці.

Нагадаємо, що Агентство набуло статусу спостерігача у BAMIN 12 лютого 2019 року. З того часу АРМА регулярно бере участь у засіданнях органу. Під час зустрічей Агентство ділиться здобутим практичним досвідом, обговорює з іншими учасниками мережі спільні виклики та шляхи їх подолання й успішні практичні кейси управління арештованими активами.

Станом на сьогодні BAMIN включає в себе 19 юрисдикцій, зокрема, і Україну.