Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА підбиває підсумки загальних зборів BAMIN 2024

20-09-2024

 

19 вересня 2024 року в місті Охрид, Республіка Північна Македонія, завершилися щорічні загальні збори Міжвідомчої мережі з управління активами Балканського регіону (BAMIN). Україну на цьому важливому міжнародному заході представляло Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА). 

Протягом трьох днів інтенсивної роботи учасники зборів обговорили широкий спектр питань, пов'язаних з управлінням арештованими активами. Особливу увагу було приділено інноваційним підходам до роботи з криптоактивами та посиленню міжнародної взаємодії у цій сфері.

У перший день зборів команда АРМА презентувала доповідь про повернення активів на прикладі арештованої люксової яхти "Royal Romance". Тема викликала значний інтерес серед учасників та стала предметом жвавої дискусії, а також привернула увагу міжнародної спільноти.

Важливою частиною зборів стало продовження навчання від компанії Asset Reality. Під час другого дня було детально розглянуто практичні кейси арешту криптоактивів, їх подальшої конфіскації та варіанти реалізації. 

Владислав Жорницький, директор Департаменту міжнародного співробітництва та європейської інтеграції АРМА, виступив із доповіддю про значні переваги, які отримує АРМА завдяки участі в діяльності BAMIN: "Членство АРМА у мережі BAMIN зосереджене на тісній співпраці з країнами Балканського регіону, відкриваючи нові горизонти у галузі управління активами та зміцнюючи співпрацю з європейськими та міжнародними інституціями".

Після завершення навчання всі учасники заходу отримали сертифікати від Asset Reality та ОБСЄ про успішне завершення тренінгу з управління віртуальними активами.

В рамках BAMIN представники АРМА також провели робочу зустріч з Головою Секретаріату Регіональної антикорупційної ініціативи (RAI) Дезіславою Гоцковою. Ця зустріч стала ще одним кроком у напрямку посилення міжнародної співпраці АРМА та обміну передовими практиками у сфері протидії корупції.

Участь АРМА у загальних зборах BAMIN 2024 року зміцнила позиції України на міжнародній арені в сфері управління активами. АРМА, завдяки своїй активній участі у таких міжнародних ініціативах як BAMIN та співпраці з RAI, продовжує зміцнювати свої позиції як ключовий гравець у глобальних зусиллях з протидії економічній злочинності.

Довідка:

RAI - ініціатива для Південно-Східної Європи, яка займається питаннями боротьби з корупцією та має на меті очолити регіональне співробітництво для підтримки антикорупційних зусиль.