Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Фахівці АРМА проводитимуть навчання з роботи із базою Orbis для викладачів та студентів ДТЕУ. Навчання розпочнеться вже незабаром

24-07-2024

Студенти навчатимуться досліджувати та моніторити активи європейських компаній, що допоможе їм краще розуміти глобальні економічні процеси та механізми протидії корупції. Своєю чергою викладачі ДТЕУ зможуть використовувати Orbis у своїх наукових дослідженнях, що сприятиме розвитку наукової бази університету.

Анонсував початок навчань у Державному торговельно-економічному університеті начальник Управління розшуку Агентства з розшуку та менеджменту активів Віталій Чубаєвський. Захід відбувся за участі ректора університету Анатолія Мазаракі та старшого радника з питань правоохоронних органів Консультативної місії ЄС в Україні Андрія Барана.

За словами Віталія Чубаєвського, однією з ключових цілей АРМА є впровадження дисципліни про розшук і управління арештованими активами на прикладі АРМА у всіх навчальних закладах України. 

«Це допоможе майбутнім фахівцям краще розуміти роль та функції Агентства, а також сприятиме підготовці кваліфікованих кадрів для боротьби з корупцією», - зазначив начальник Управління розшуку АРМА.

Він додав, що така співпраця з ДТЕУ є частиною ширшої стратегії Голови АРМА Олени Думи з розширення партнерства з провідними навчальними закладами України для підготовки кваліфікованих кадрів. Лише в 2024 році АРМА підписано меморандуми про співпрацю з:

  • Національною академією СБУ
  • Львівським державним університетом внутрішніх справ МВС України
  • Національною академією внутрішніх справ України
  • Національною академією правових наук України

Завдяки цій співпраці АРМА та ДТЕУ готують нове покоління професіоналів, озброєних сучасними знаннями та навичками для ефективної роботи з активами та протидії корупції. 

Довідка:
Orbis — це флагманська база даних компанії Moody's (раніше — Bureau van Dijk), яка містить інформацію про 400 мільйонів компаній з усього світу, в тому числі європейських. Її фокус — на даних про приватні компанії та їх власність. Orbis дозволяє:

  • Проводити компаративний аналіз даних
  • Виявляти ознаки корупції
  • Використовувати дані для наукових досліджень