Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Управитель арештованих та переданих до АРМА “облгазів Фірташа” у 2024 році перерахує до бюджету майже 227 млн грн

29-12-2023

Київ, 29 грудня 2023 року

Державне акціонерне товариство «Чорноморнафтогаз», управитель арештованих “облгазів Фірташа”, протягом наступних шести місяців 2024 року планує переказати до державного бюджету України 226 750 000 грн.

Це становить 85% від суми прогнозованого доходу від управління цими активами, що мають скласти орієнтовно 266 764 700 грн.

Компанія оголосила про плани поповнити державну скарбницю за результатами проведення 22 грудня 2023 року чергових загальних зборів акціонерів АТ «Львівгаз», АТ «Криворіжгаз», АТ «Івано-Франківськгаз», АТ «Житомиргаз», АТ «Сумигаз» та АТ «Хмельницькгаз». Під час засідань наглядових рад зазначених товариств було затверджено порядок та строки виплати дивідендів за 2021 та 2022 роки.

Нагадаємо, 25 травня Печерський суд Києва за клопотанням ДБР передав в управління АРМА арештовані корпоративні права на 26 обласних та міських операторів газорозподільчих систем. Далі Уряд підтримав пропозицію АРМА про трансфер 26 облгазів в управління "Чорноморнафтогаз". Активи були передані із застосуванням особливої процедури. 

Нацагентство уклало договір з управління корпоративними правами “облгазів Фірташа” з “Чорноморнафтогазом” 05 липня 2022 року.

17 жовтня цього року за ініціативи АРМА було створено Міжвідомчу робочу групу з СБУ по "облгазах Фірташа". Перед групою були поставлені наступні завдання - гарантування отримання необхідної інформації та документів, унеможливлення спротиву та забезпечення ефективності управління, в тому числі питань, як буде здійснюватися перерозподіл прибутків на кінець року, що передбачено договором управління.

Стратегічна мета АРМА - забезпечити надходження до державного бюджету від ефективного управління арештованим майном. Крім того, для Агентства украй важливо забезпечити стабільне функціонування обʼєктів критичної інфраструктури, що перебувають в управлінні АРМА та постачають газ у регіони країни.