Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Які органи найчастіше звертаються до АРМА щодо розшуку активів?

10-08-2021

За 7 місяців 2021 року до АРМА надійшло 1871 звернення стосовно здійснення заходів з виявлення та розшуку активів, зокрема від Національної поліції, органів прокуратури, Державної фіскальної служби, Державного бюро розслідувань, Служби безпеки України, Національного антикорупційного бюро України та правоохоронних органів  іноземних держав.

Зазначимо, що найбільше звернень Агентство отримало від Нацполіції – 708 (+43% у порівнянні з аналогічним періодом 2020 року), органів прокуратури – 431 (+30%), ДФС – 289 (+21%), ДБР – 224 (-2%) СБУ – 133 (+36%) та НАБУ –  22 (-27%). Водночас АРМА опрацювало 64 (+65%) звернень від іноземних юрисдикцій та міжнародних інституцій.

Крім того, на виконання вимог Закону України «Про запобігання корупції» АРМА у порядку та строки, визначені законом, було опрацьовано 290 (+75%) запитів від Національного агентства з питань запобігання корупції.

Як відомо, АРМА здійснює виявлення та розшук активів, на які може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, за запитами від правоохоронних та інших уповноважених органів. При цьому фахівці Агентства встановлюють не лише факт існування та місцезнаходження активів, але й зв’язки між суб’єктами, фінансові потоки, операції з легалізації коштів, ознаки фіктивності компаній тощо. Серед розшуканих  АРМА активів – корпоративні права та акції, грошові кошти, транспорт, нерухомість, техніка, права інтелектуальної власності і навіть криптовалюта.