Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА розпочало роботу у кіберпросторі

09-02-2024

 

Про це заявив заступник Голови АРМА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Станіслав Петров  під час Київського міжнародного форуму  “Стійкість під час кібервійни”, який відбувся 7-8 лютого 2024 року.

Заступник Голови поділився досвідом цифрової трансформації АРМА. Зокрема про роботу OSINT,  співпрацю з YouControl, RuAssets, Orbis, Hunchly, ArcGis, Sayari, Maltego. Розказав про новітні методи роботи з інформацією, а саме:

  • розроблено макроси для масової обробки даних із реєстрів;
  • створено ПЗ для роботи із Big Data;
  • автоматизовано обробку банківської інформації;
  • розроблено механізм парсингу відкритих даних.

 “Сьогодні, як ніколи Україна потребує розвитку, досвіду партнерів та міжнародних гравців у галузі кібербезпеки. Ворог продовжує атакувати нашу країну, тому ми мусимо бути стійкими і прогресивними у кіберпросторі. Важливо працювати  і переймати досвід у наших міжнародних партнерів та працювати над нашою законодавчою базою ” -  сказав Станіслав Петров. 

Станіслав Петров поділився найближчими планами Нацагентства у розвитку цифрової трансформації, зокрема про створення ситуаційного центру АРМА для послідовного, комплексного моніторингу і аналізу ситуацій із виявлення, розшуку та управління активами та створення операційного центру безпеки для швидкого реагування на кіберзагрози, комплексний захист інформаційно-комунікаційних систем АРМА.

Сьогодення АРМА - це захист реєстру та цифровізація процесів управління активами, засади ПРОЗОРОсті таких процесів та стабільне поповнення державного бюджету від управління, це - виявлення та розшук з використанням сучасних інструментів пошуку в кіберпросторі.

Майбутнє АРМА - це розшук та управління віртуальними активами, що без сумніву стане потужним джерелом наповнення державного бюджету.