Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА взяло участь у представленні кіберполігону на базі ДТЕУ

11-10-2024

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) взяло участь у презентації нового кіберполігону "Кіберполігон/SUTE Cyber Range" на базі Державного торговельно-економічного університету (ДТЕУ).

Кіберполігон являє собою унікальну лабораторію, що поєднує передові програмні та апаратні комплекси для захисту інформації. Ця інноваційна платформа спрямована на вдосконалення навчального процесу та надання студентам можливості практичного застосування сучасних інструментів кіберзахисту. Ключовими напрямками досліджень кіберполігону є економічна кібербезпека, захист інформаційних систем фінансового та банківського секторів, а також забезпечення безпеки критичних галузей економіки.

На початку презентації з вітальним словом виступив Віталій Чубаєвський, директор Департаменту виявлення, розшуку фінансових та інших активів АРМА: "Сьогодні злочинці все частіше використовують передові технології, і ми повинні бути на крок попереду. Цей кіберполігон не просто навчальний інструмент — це платформа для підготовки нового покоління фахівців, які зможуть ефективно виявляти, відстежувати активи в цифровому середовищі".

Він привітав усіх учасників заходу, серед яких були представники Офісу Генерального прокурора, Служби безпеки України, Державного бюро розслідувань, Міністерства оборони України, Кіберполіції, а також науково-викладацький склад ДТЕУ та представники інших вищих навчальних закладів, інтернет провайдери.

Участь АРМА у цьому заході є частиною ширшої співпраці між агентством та ДТЕУ. У вересні 2024 року АРМА та ДТЕУ підписали Меморандум про співпрацю, який відкриває нові можливості для освітнього, наукового та інноваційного розвитку. Меморандум передбачає спільну роботу над створенням нових освітніх програм у сферах розшуку, управління активами та антикорупційної діяльності.

Презентація кіберполігону та участь у ній АРМА є продовженням стратегії Голови АРМА Олени Думи з посилення взаємодії з іншими державними органами та освітніми установами. Ця ініціатива демонструє комплексний підхід до вирішення сучасних викликів у сфері національної безпеки та боротьби з корупцією, поєднуючи зусилля різних структур для підготовки висококваліфікованих фахівців, готових захищати інтереси держави в цифровому просторі.