Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Бізнес готовий до взаємодії з органами влади: результати зустрічі в CEO Club

14-03-2024

Бізнес та АРМА мають тісно співпрацювати, аби покращити процеси, які в результаті збільшать надходження до держбюджету від управління арештованими активами. З цього голова АРМА Олена Дума розпочала виступ у CEO Club, куди вона прийшла на запрошення поспілкуватися з власниками бізнесу і топ-менеджерами.

Членами CEO Club є 215 власників та топ-менеджерів вітчизняних та іноземних компаній.

Отож, обговорили проблемні питання:

  •  яким чином вдосконалити Єдиний реєстр арештованих активів, щоб він був синхронізований з площадками Прозоро.продажі;
  •  як зробити візію та рекламу арештованих активів своєчасно, щоб велике коло підприємців мало змогу ознайомитися, оглянути та проаналізувати їх привабливість;
  •  як вдосконалити законодавство, щоб уникнути існуючих проблем в управлінні активами (тут мова і про реалізацію санкційних активів, і про отримання додаткових дозволів, що затягує час в укладенні договорів - наприклад, від АМКУ, і про розмитнення товарів та сплату податків);
  • як спростити процедуру оцінювання арештованих активів. Так, тільки за 2 місяці з початку цього року було підписано 40 договорів на оцінку активів за абсолютно новими правилами відбору управителів, в порівнянні з кількістю в 12 за весь 2022 рік.

Також члени клубу висували пропозиції, як зацікавити субʼєктів підприємницької діяльності до управління величезною масою арештованих активів і де може бути сприяння бізнесу. 

“Бізнес готовий працювати на благо держави, використовуючи арештоване майно. І це потужна підтримка для бюджету", - переконана Олена Дума. Тому вже наступний крок - створення агентством робочих груп із бізнесом для експертного обговорення конкретних питань.